‘Wanneer ik mijn stijve lijf nog eens wat strakker in mijn fleecedeken wikkel en me in de zesde aflevering van The Good Wife laat zuigen, ben ik niet trots op mezelf. Maar ik hoor ook tot het kamp van gelovers die menen dat het beste tv-drama van tegenwoordig zich kan meten met de beste literatuur.

Series als The Sopranos en Six Feet Under koester ik zoals ik mijn favoriete romans koester. Ik kijk ze eens in de zoveel tijd terug. Tony Soprano is voor mij nog steeds een van de meest memorabele voorbeelden van hoe de Amerikaanse cultuur met depressie omgaat. En van de begrafenisondernemers uit Six Feet Under heb ik – zonder overdrijven – nogal wat opgestoken over hoe je de dood een plek geeft in het leven.

Een aanzienlijk deel van mijn vrije tijd breng ik door met de personages uit mijn geliefde series, fictieve mensen die ik beter leer kennen dan welk personage uit boeken, films of toneelstukken dan ook.

Ik blijf me afvragen wat toch de grote aantrekkingskracht is van dit merkwaardige tijdverdrijf en welke plaats series innemen in de dagelijkse werkelijkheid. Waarom trekken we ons terug uit het echte leven om tijd door te brengen in de verzonnen werelden van series …’ Link

Categories: Archief